Υπηρεσίες

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Στα Elixir Physical Health & Prevention Studios η μέτρηση και η αξιολόγηση της σωματικής επάρκειας και της φυσικής κατάστασης αποτελούν ζωτικά εργαλεία για τον σχεδιασμό του προπονητικού σας πλάνου καθώς μέσω αυτών μπορούμε να παρακολουθούμε την πρόοδο σας αλλά και να προσαρμόζουμε, όποτε κριθεί απαραίτητο, το ασκησιολόγιο,

Η εκτίμηση της επίκαιρης κατάστασης του ασκούμενου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προπονητικής διαδικασίας.

Περιλαμβάνει ειδικά ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται με προσωπική συνέντευξη με στόχο την μέγιστη ακρίβεια.

Τα ερωτηματολόγια παρέχουν πληροφορίες για την υγεία, το ιστορικό τραυματισμών, την προηγούμενη εμπειρία με την άσκηση και τον τρόπο ζωής.

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας πραγματοποιούνται διάφορες δοκιμασίες (ανάλογα τον ασκούμενο) για να μετρηθούν ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά, δείκτες υγείας, λειτουργική ικανότητα και φυσική κατάσταση. Ακολουθεί η ερμηνεία των αποτελεσμάτων, στατιστικά και συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις του ίδιου ατόμου. Με βάση αυτά, καθορίζονται οι στόχοι του προγράμματος άσκησης.

Οφελη

Με τη συλλογή πληροφοριών για την υγεία, το ιστορικό τραυματισμών και την προηγούμενη εμπειρία με την άσκηση, δημιουργείται ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης. Αυτό βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, εξασφαλίζει την ασφάλεια και προλαμβάνει τραυματισμούς. Η πρόοδος παρακολουθείται με μετρήσεις και συγκρίσεις, παρέχοντας κίνητρο και βοηθώντας στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

Υπηρεσίες

PILATES STUDIO

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Επικεντρώνεται στην ευλυγισία των μυών, στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς. Κάτι που καθιστά την μέθοδο και σαν άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Το 1945 σε μία προσπάθεια του να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό , ο Πιλάτες εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο «Return to life through Contrology». Εκεί παρουσίασε το πρόγραμμα ασκήσεων εδάφους. Είναι συγκεκριμένες ασκήσεις εμπνευσμένες από διάφορα είδη γυμναστικής όπως η ενόργανη γυμναστική, η yoga κ.α., οι οποίες ζευγαρώνονται με συγκεντρωμένες αναπνευστικές συνήθειες.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια αυτόνομη μέθοδος εκγύμνασης και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος καθώς και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης . Η μέθοδος Πιλάτες μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε να μεταφέρουμε στην καθημερινότητα μας. Ακόμα και ένας αθλητής μπορεί να επωφεληθεί αρκετά από τις γνώσεις αυτής της μεθόδου. Ο ίδιος ο Pilates ήταν άλλωστε πυγμάχος, ακροβάτης, σκιέρ κ.α.

Οι ασκήσεις της μεθόδου είναι χωρισμένες σε επίπεδα οπότε είναι ιδανικές για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με άσκηση και απεχθάνεται τα βάρη ή το αερόμπικ μπορεί να βελτιώσει την δύναμη και την αερόβια ικανότητα του μέσω του πιλάτες. Από την άλλη εάν ήδη κάποιος γυμνάζεται, η μέθοδος Pilates θα τον βοηθήσει να αποδώσει καλύτερα στην αθλητική του δραστηριότητα.

Οφελη

Αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος
Ενδυνάμωση των μυών του κορμού
Ευλυγισία
Συντονισμός σώματος και πνεύματος
Σωστή στάση
Ισορροπία
Μυϊκή συναρμογή
Οστική πυκνότητα και υγιείς αρθρώσεις
Αύξηση κινητικότητας
Θετική επίγνωση του σώματος
Αποτελεσματική κίνηση
Λειτουργική εφαρμογή της τεχνικής στην καθημερινότητα (functional exercise) και βελτίωση της καθημερινότητας.

Η μέθοδος Pilates είναι παγκοσμίως από τις καλύτερες μεθόδους μεταποκατάστασης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, αλλά αποτελεί και μέθοδο πρόληψης για το σύγχρονο κόσμο της καθιστικής ζωής. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, άντρες και γυναίκες, ακόμα κι αν δεν έχουν γυμναστεί ποτέ, που θέλουν να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

Υπηρεσίες

SMALL GROUP TRAINING

Στα Elixir Spots προσφέρουμε την υπηρεσία Small Group Training που απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που αναζητούν μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση στη γυμναστική, αποφεύγοντας τα μεγάλα πλήθη και επωφελούμενοι από την προσοχή του προπονητή.

Ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει και να εξελίξει το πρόγραμμα καθώς προοδεύετε, βοηθώντας σας να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητα και τη δύναμή σας.

Η παρουσία ενός έμπειρου προσωπικού προπονητή εξασφαλίζει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα αλλά και την διασκεδαστική πλευρά της άσκησης. Η συμμετοχή σε μικρές ομάδες μπορεί να προσφέρει μια ευχάριστη και κοινωνική εμπειρία, ενώ συγχρόνως γυμνάζεστε. Η συνεργασία με τον προπονητή της επιλογής σας και η αμοιβαία εμπιστοσύνη συνδυάζονται για να παρέχουν την ιδανική προπόνηση που χρειάζεστε.

Η εμπειρία των προπονητών μας, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό και την τεχνολογία, εγγυάται την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Κάθε προπόνηση γίνεται προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τους στόχους σας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Οφελη

Η συμμετοχή σε small groups training προσφέρει εξατομικευμένη εμπειρία με επαγγελματική επίβλεψη, βελτιώνοντας την τεχνική εκτέλεση και προλαμβάνοντας τραυματισμούς. Η ομαδική δυναμική ενισχύει το κίνητρο και προσφέρει διασκέδαση, ενώ η συνεργασία με τους προπονητές και η προσαρμογή των προγραμμάτων εξασφαλίζουν την επίτευξη στόχων για υγεία και φυσική κατάσταση.

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

Υπηρεσίες

PERSONAL TRAINING

Η προπόνηση με προσωπικό γυμναστή είναι μια μέθοδος που προέκυψε από την ανάγκη ασκούμενων για κάλυψη πιο ιδιαίτερων και εξειδικευμένων αναγκών, ή απλά επειδή δεν προτιμούσαν το γυμναστήριο ως χώρο κοινωνικοποίησης. Είναι μια μέθοδος που ταίριαξε πολύ στον σύγχρονο τρόπο ζωής κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπου οι γρήγοροι ρυθμοί δεν αφήνουν μεγάλα χρονικά περιθώρια στην καθημερινότητα κανενός. Στις μέρες μας παραδοσιακά η προσωπική προπόνηση θεωρούνταν μέθοδος εκγύμνασης ανθρώπων με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο ζωής, όπως επαγγελματιών αθλητών, επωνύμων καλλιτεχνών κτλ. , εντύπωση που αλλάζει με γρήγορο ρυθμό καθώς πλέον όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποίει πόσο πιο ουσιαστικό είναι.

Έχοντας την δυνατότητα εξειδίκευσης σε όλες τις ανάγκες για άσκηση, η προσωπική προπόνηση απευθύνεται σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες καθώς η βάση της δεν είναι άλλη από αυτό που δηλώνει το όνομά της, δηλαδή η απόλυτη προσαρμογή όλων των παραμέτρων στις ανάγκες του εκάστοτε ανθρώπου σε κάθε περίοδο του προγράμματος αλλά και σε κάθε στιγμή της προπόνησης βήμα προς βήμα, εστιάζοντας έτσι πλήρως στην ουσία της προπόνησης και καλύπτοντας οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελεί την μοναδική μέθοδο που μπορεί να εφαρμοστεί ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική καθημερινότητά του ασκούμενου.

Προσωπική προπόνηση μπορεί να κάνει ένας αρχάριος προκειμένου να μάθει από την αρχή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο τις τεχνικές παραμέτρους της άσκησης ώστε να γνωρίσει σωστά την διαδικασία και να εισέλθει πιο ευχάριστα σε αυτήν.

Προσωπική προπόνηση μπορεί να κάνει ένας έμπειρος ασκούμενος προκειμένου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες του προγράμματός του και να μην σταματήσει να εξελίσσεται.

Προσωπική προπόνηση μπορεί να κάνει ένας τραυματίας σε φάση αποκατάστασης ώστε να ελέγχει όλες τις παραμέτρους της με απόλυτη ασφάλεια.

Προσωπική προπόνηση μπορεί να κάνει ένας αθλητής, είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, για να βελτιώσει ή να μεγιστοποιήσει αντίστοιχα, την απόδοση του.
Η συνεισφορά και ο γενικότερος ρόλος του γυμναστή σε όλη την διαδικασία είναι να παρατηρεί, να επεμβαίνει, να διορθώνει και να κατευθύνει σωστά κάθε στιγμή της προπόνησης κάνοντας έτσι κάθε λεπτό και κάθε επανάληψη να έχει πολλαπλάσια αξία και αποτέλεσμα.

Ανάλογα και ένας ασκούμενος θα έχει κοντά του έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υπεύθυνο να ακούσει ή αν ανακαλύψει τις ανάγκες του, να μπορεί να σχεδιάσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να τις καλύψει, να επιβλέπει και να ανατροφοδοτεί συνεχώς την παραπάνω διαδικασία.

Οφελη

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

Υπηρεσίες

YOGA

Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη Yoga προκειμένου να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα όπως στρες , κατάθλιψη, πόνος στη μέση ,αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα πεπτικού ή νευρικού συστήματος κλπ. Πολλοί από αυτούς μένουν πιστοί στη Yoga και μετά την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος ,επειδή διαπιστώνουν όχι μόνο γενικότερη βελτίωση της υγείας τους, αλλά και ριζική αλλαγή της γενικής διάθεσης και στάσης απέναντι στον κόσμο και στα πράγματα. Κάποιοι μάλιστα, μέσα από την πρακτική Yoga, ανακαλύπτουν ένα νέο νόημα στη ζωή τους.

Μέσα από την πρακτική της Yoga εναρμονίζεται το σώμα και ο νους και αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να το βιώσει κανείς στην καθημερινότητά του. Όταν είμαστε χαλαροί κατέχουμε δυναμική ενέργεια που δεν παρεκκλίνει. Έτσι δεν εμφανίζεται κανένα από τα γνωστά συμπτώματα του άγχους – ημικρανία, κούραση, υπερδιέγερση. Ταυτόχρονα, μέσα από την άσκηση στη Yoga , ο άνθρωπος αποκτά επίσης υγεία, ευτυχία, ηρεμία και γνώση, ως αποτελέσματα της προόδου. Κι αυτό τον ενθαρρύνει να συνεχίσει την πρακτική του. Αυτό συμβαίνει επειδή η Yoga είναι μια μέθοδος εσωτερικής εξερεύνησης, η οποία αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση του σώματος με το νου, και επιφέρει αρμονία σε όλες τις ανθρώπινες υποστάσεις, στη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική, την πνευματική. Μερικά από τα οφέλη που μπορεί να βιώσετε με τη συχνή και τακτική πρακτική Yoga είναι:

Οφελη

Μείωση του άγχους
Βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης
Καταπολέμηση της κατάθλιψης
Βελτίωση της διάθεσης
Εύκολος και πιο ξεκούραστος ύπνος
Περισσότερη αντοχή και μυική δύναμη
Αύξηση μυοσκελετικής ευλυγισίας και του εύρους κινήσεων των αρθρώσεων
Βελτιωμένη στάση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης
Αύξηση της ζωτικής ενέργειας (prana)
Μείωση η απαλλαγή από διάφορους σωματικούς πόνους, όπως της μέσης του αυχένα,των καρπών κλπ.
Εξισορρόπηση ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου
Βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς
Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος
Βελτίωση λειτουργίας αναπνευστικού συστήματος
Σταθεροποίηση του νευρικού συστήματος
Ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε νευρολογικές και αυτοάνοσες ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.)
Μείωση κατακράτησης τοξινών στο σώμα
Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
Γενική αίσθηση χαράς ,ευγνωμοσύνης και ευεξίας

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

Υπηρεσίες

FITNESS PERSONALIZED TRAINING

Στα Elixir Studios παρέχουμε την υπηρεσία Fitness Personalized Training, όπου το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας βοήθησε να βελτιώσετε την σωματική σας κατάσταση.

Οφελη

Βελτιωμένη καρδιαγγειακή απόδοση
Βελτιωμένες προσαρμογές ορμονών και χοληστερόλης
Αύξηση μυϊκού μεγέθους
Αυξημένη οστική πυκνότητα
Αυξημένος μεταβολισμός
Μειωμένο σωματικό λίπος
Αυξημένος συντονισμός
Αυξημένη δύναμη τενόντων και συνδέσμων

Διαθεσιμο στα Elixir Spots

    Επικοινωνία

    Ξεκινηστε τωρα με μια δοκιμαστική προπονηση μαζι μασ