αγάπησε διατροφή εικόνα σώμα

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ!

Ας το παραδεχτούμε, δεν έχει σημασία αν το σώμα μας αγγίζει την τελειότητα ή όχι. Άλλωστε ποιος μπορεί να ορίσει το «τέλειο»; Το πιο πιθανό είναι ότι όλοι θα αλλάζαμε κάτι στο σώμα μας, εάν μπορούσαμε.

Τη σημερινή εποχή δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση, που πολύ συχνά ξεχνάμε ότι αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του εαυτού μας. Είναι σημαντικό, να θυμόμαστε ότι ο ευατός μας δεν καθορίζεται από νούμερα και μεγέθη, πόσο μάλλον από έναν αριθμό που δείχνει η ζυγαριά. Οι περισσότερες εικόνες που μας κατακλύζουν καθημερινά μέσω της τηλεόρασης, του ίντερνετ και των περιοδικών δεν είναι απόλυτα αληθινές! Ένα μοντέλο περνά πολλές ώρες με τους κατάλληλους επαγγελματίες και έπειτα η κάθε φωτογραφία υπόκεινται σε επεξεργασία. Μάλιστα, πολλές φορες χρησιμοποιείται το πρόσωπο ενός μοντέλου και το σώμα ενός άλλου, για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα!

Σκεφτείτε λοιπόν τα πρότυπα ομορφιάς που δημιουργούν τα ΜΜΕ και το χρόνο που δαπανάμε καθημερινά σκεπτόμενοι το βάρος μας, το σχήμα του σώματος μας ή το μέγεθος των ρούχων που φοράμε.

Αντί να εξετάζουμε εξονυχιστικά κάθε σημείο του σώματος μας, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίζουμε ως σύνολο και να το φροντίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Εάν καταφέρουμε να αποδεχτούμε το σώμα μας πριν ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια απώλειας βάρους, θα έχουμε πετύχει έναν πολύ σημαντικό στόχο. Θα έχουμε απαλαγεί από δυσάρεστα συναισθήματα, που ενδεχομένως να μας οδηγούν πολύ συχνά στο φαγητό (συναισθηματικό φαγητό). Όταν τρώμε επειδή αισθανόμαστε πραγματική πείνα και όχι επειδή θέλουμε να απαλύνουμε δυσάρεστα συναισθήματα, η απώλεια που πραγματοποιείται είναι 3 φορές μεγαλύτερη.

Οι μαγικές δίαιτες και τα θαυματουργά σκευάσματα ουσιαστικά ταλαιπωρούν τον οργανισμό μας και τα αποτελέσματα τους εξαφανίζονται πολύ γρήγορα. Επομένως, πρέπει να εξοπλιστούμε με επιμονή και υπομονή, για να πλησιάσουμε σταδιακά στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Σίγουρα, δεν είναι ρεαλιστικό να θέλουμε να χάσουμε 10 κιλά σε ένα μήνα. Ωστόσο, είναι απόλυτα ρεαλιστικό να σκεφτούμε ότι αν ξεκινήσουμε σήμερα την προσπάθεια μας, σε ένα μήνα θα έχουμε ορατά αποτελέσματα. Πάντως, από την αρχή πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε μία προσπάθεια προς όφελος μας, χωρίς να τιμωρούμε το σώμα μας.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε ένα σύμμαχο στην προσπάθεια μας, δηλαδή κάποιο πρόσωπο που μας υποστηρίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας και με τον εαυτό μας.

Μαρούδα Κωνσταντίνα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος